Sunday, 26 March 2017

Tiada lagi peluang kedua

Bila kau tanya "adakah aku kecewa dengannya?"
Aku tidak perlu membalas kerana tak pernah aku rasa indah setelah bertahun lama.

Friday, 24 March 2017

Hello at last!

Hai. Dah lama tak update blog. Setelah bertahun. Tapi tak la sampai bertahun-tahun-tahun. Ada yang berkedut layut. Perkataan yang sesuai untuk post ni adalah perghhhhhhhhhhh perghhhhhh perghhhhhh lama gilaaaa baq ang tak update.

Terasa jauhnya dengan dunia dulu. Zaman jahiliah. Tak matang. Ya rabbi. Jauh giler.
Itu aku rasa la. Kau rasa, pedulik ape aku. So ko nak ape skarang? Tunjal?

Aku rasa nak menaip la mulai sekarang ni.
Kbye

Tuesday, 24 March 2015

Oh Mat!


Hello again. On the same day lak tu. Konon-konon rajin update. Padahal malas buat kerja. HAHAHA. Nasib baik umat-muslimat office ni tak tau kewujudan blog tak femes ni. Chan untuk meluahkan rasa terbuka luas. 

Actually, I nak cerita pasal kucing. Hmm giggles *excited mode turn on*

I adopt a kitten. *giggles*




I took him from my lovely friend, Tikah, who has a same interest and psycotic brain as mine. Lol! Best friend from primary school until now. Geng pegi balik sekolah naik basikal. Ada satu hari, kitorang nak berjimbut ke KL. Aku dengan Lia(another sweet friend of mine) nak pegi amik Tikah kat rumahnye. Sesudah sampai kami dapati ada anak kucing 4 ekor depan rumah Tikah. Dengan kebiasaan aku nampak anak kucing tengok macam tak pernah jumpa kucing. Comel nohorom. Putih-putih. Terkinja-kinja. Aku ingat semua tu kucing Tikah. Rupanye stray cat orang buang. Tapi comel. Aku ambik!

Ini Mat bulan 9 2014 and Mat bulan 1 2015,

I lebih selasa ada companion yang berbulu pendek dan putih. Suci gitu. Bagi aku cukup lah. nak bulu panjang-panjang leceh. Bulu konon gebu. Then, bila mandi kantoi badan kurus tak cukup zat. Kecewa! Sekarang ni aku cukup gembira ada companion yang gebu, buncit, peha tembam dan manja. 

Ok nak balik rumah. Bye!

How The Time Flies: Never Regret


Assalamualaikum. Hai. Dah lama tak jumpa I kan. Macam tak sudi nak update je. Hehe. Setahun sekali update kate ko! Sejak grad, makin membuak-buak perasaan malas I ni. Kerja? Almost good. Hurmm. Well, biasa la.. ada naik turun pasang surutnya. And sekarang aku update blog kat site office. Ahaks! Nampak no malehnye yop! Bukan ngulor tapi mood nak resign datang kembali. I dah tak larat nak mengadap kerja macam lembu ni. Biar la orang nak kata I tak bersyukur ke, kacang lupakan kulit ke, hingus lupakan hidung ke. Ada aku kisah. Hello. Bukannya aku mintak duit orang dengan muka tak malu. Please respect. Emo pulak pagi-pagi gini. Hiks! *makan hati dah lama*

Tapi I'm still me. Never change. Just that sometimes I felt, I should someday. To improve to be a better person indeed. Banyak yang dah berlaku sepanjang masa berlalu tapi I tak cerita lebih takut kantoi. Hehe. Baik buruk tu biar mak sorang je tahu. Allah Maha Esa. Dia tau segalanya. 

I tak kisah hidup I macam mana(especially yang suka pertikaikan dah kawin ke belum). Kalau orang nak judge pun biarkan lah. I'm young. I've got long way to run. Yang I tahu I bahagia and no there is no one can stop me. Rezeki ada kat mana-mana, yang penting usaha. Aku malas, tapi aku ada usaha. Sekarang kena usaha nak cari kerja baru. All the best for me! Hee~ Sukses Lily! Sukses!


Belanja pic nyau selai ;)

Tuesday, 24 December 2013

Cinta Dan Air Mata?

Cinta ku jinak jinak merpati
Rasa mahu tapi malu

Cinta ku ibarat menepuk tepung yang penuh
Bertebaran debu dan mengotori lantai
Walau nampak tapi tak dihargai

Cinta mu ibarat makan tak kenyang
Aku masih kelaparan

Cinta mu ibarat menambat ayam dengan getah
Ayam dah pergi jauh serupa nak tinggalkan tuannya
Tapi kau datang semula mintak mintak makanan

Cintaku ibarat habis madu dimintak jangan
Sebab madu dah reserve untuk orang lain

Cinta mu bagai kuih taik itik
Bau sedap bunyi macam haram

Cinta ku masih bersemi
Namun kau menidakkan malah berlalu sepi

So?
Kita enjoy!

p/s:


Sunday, 8 July 2012

Rilek je der..

Halo kawan2. Lama benar aku tak menaip kat blog aku ni. Aku bz la kawan2. Kerana menghadapi hari2 sukar dalam hidup sejak kebelakangan ni. Maklumlah di dalam dunia ni manalah ada benda yang mudah. Final year project, exam, melanguk kat umah seminggu dua dan pelbagai ujian telah melanda aku. Begitulah hidup. Dan mengapakah aku berubah cara penyampaian pun aku tak berapa pasti. Macam baca buku teks pulak dua kali baca. Hehe.

Sekembalinya aku ni untuk menulis blog dan bukan nak menceritakan erti kehidupan aku, kali ni aku rasa nak buat diari pulak enty ni. Aku cam kebiasaan nye update blog bila bosan je. Baru2 aku dah masuk kerja setelah 3tahun belajar USM. Kali pertama nya aku bekerja dalam bidang architecture. Untuk kali pertama masuk kerja ni, aku hadapi beberapa kali ujian yang tak kurang susahnya untuk aku dari segi berdikari, displin diri, hubungan dengan masyarakat sekeliling and watsoeva. Sebenarnya aku ada apply untuk part2 dan tengah tunggu result panggilannya. Tapi aku taknak mengharap sangat la keputusan tu. Yang penting bagi aku sekarang input yang aku dapat masa aku belajar. Dalam erti kata lain aku nak alami sejauh mana kebolehan aku yang dah belajar masa aku kat USM yang mampu aku apply ke dunia sebenar.

So far, agak susah bidang yang aku ambik ni. Tapi aku rasa benda ni seolah2 mencabar keberanian aku pulak. Bak kata Mak Jemah makin lama, makin suka la. Ha’ah ye.

Buat masa sekarang ni, aku tinggal dengan abang aku kat Selayang. And office aku di Kelana Jaya. Hari pertama kerja : abg aku hantar sampai LRT, then jalan kaki. Kedua: naik bas, komuter, LRT, teksi. Hari ketiga dah tak tahan: naik motor abg aku. Nasibaik abg aku minggu lepas kursus. Aku dengan kak ipar aku bersubahat takmau bagi tau dia. Last2 hari tu jugak side-mirror motor dia pecah. Haha. Tak berkat. Padan muka aku.

Hari kelima : abg aku tak bagi bawak motor dia sebab dia malas tempuh jem. Aku terpaksa la naik LRT. Hari tu jugak aku kena pergi KLCC ada exhibition, boss aku suruh pegi kutip brocheur. Hari tu dah la kaki aku melecet sebab hari first tu aku pinjam kasut kak ipar aku. Dah tu dari stesen jalan kaki ke ofis. Pergh tersiksa kaki mak. Kebongokkan hari pegi exhibition tu jugak pakai kasut(kasut baru) terbalik. Haramjad habis melecet dua2 belah kaki.
#kasut baru = memang dem siyes orang tak nampak langsung aku pakai kasut terbalik. Termasuk aku. Gila ah. pecah rekod aku. Tak pernah rasa pakai kasut terbalik.



Hari2 travel lain2 jalan. Mana taknye aku bukan orang sini. Terpaksalah explore sendiri. Naik LRT tak larat tu, letih gila. Aku rasa nak bawak kuar Superman dari tiwi ajak kawen je. Hari2 dia boleh hantar aku p kerja. Tapi malu sikit je, dia pakai suar dalam merah kat luar la. Hehe seksinye laki mak.

Wednesday, 16 May 2012

Mak & Cikgu

Abis makan tengahari,
“Tak pernahla habis mangga ni. Tinggal utk orang blakang satu je...” 



Selamat hari Emak & Cikgu. Anak2 mak tak pernah masuk dek ajar makan buah sampai habis. Terutama skali Ayah. Sayang Mak :)
hee~